keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Pieniä ja pyöreitä






Sain viime jouluna mieheltä lahjakortin askarteluliikkeeseen. Pariin otteeseen alkuvuodesta yritin sitä "tuhlata", mutten kummallakaan kerralla löytänyt mieleistä puuhattavaa. Eilen löysin kortin siivotessani ja tänään sain päähäni käydä katsomassa joskos sillä jotain mukavaa saisin ostettua ennen kuin ehtii lahjakortti vanhentua.

Löysin kauniin värisiä puuhelmiä. Monen monta pussia. Ja helmille tietysti narua. Ja ostinpa vielä pari kynääkin.

Piipahdettiin samalla myös kirppiksellä, josta teimme tytöille kivan löydön. Muumitalo (oikein siistissä kunnossa) huonekaluineen ja ukkoineen vain 15e. Osin myös punaisen emalimukin, jollainen meiltä löytyy kokoa pienempänä, mutta muuten samanlaisena. Kuvassa se pienempi.

Marjoja on tullut pakastettua tänään. Mansikoita ja mustikoita. Käytiin itse poimimassa mansikat. Mustikoita tytöt käyvät lähimetsässä innoissaan poimimassa, monta litraa ovatkin poimineet jo. Vielä innokkaammin poimivat, kun lupasin niistä vähän maksaakin. Aina ovat tytöt marjoja tykänneet poimia ihan ilman maksuakin. Haluan samalla myös opettaa lapsilleni, että asiota voi ansaita ja tässä yksi hyvä keino rahan ansaitsemiseen : ) Nyt on mietteissä hankkia tulevaisuudessa i s o m p i pakastin, on raukka ratkeamassa liitoksistaan tällä hetkellä.

Mies toi iltatuliaisia, kun oli koiran kanssa metsässä, nam : )


J.K. Olin aivan unohtaa, että ehdimme siskon kanssa kokeilla lankojen värjäämistä. Langat ovat nyt kuivumassa, niistä myöhemmin lisää.

2 kommenttia:

  1. Hienot tuliaiset!

    Todella kauniin värisiä helmiä. Ja ihanasti kaikki sekaisin kulhossa. Ja niin kaunis kulhokin vielä.

    VastaaPoista
  2. Joo Ilona, tykkään kyllä itsekin kovasti noista väreistä. Kulho vanha kirppisostos, joka oli jo pitkään hautautuneena, jonnekin kaapin perukoille, kunnes sai paikkansa helmien kotina.

    VastaaPoista